Temiz Magazin
29 Mart 2024

27 yıllık tecrübesiyle Seyhan ERDAĞ yönetiminde sadece Temiz Magazin!

HARBİYE AÇIKHAVA SAHNESİ’NDE 5.000 KİŞİ ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞUNDA!

Gündem
09 Eylül 2015

Kerem Alışık, “Silahlar sussun, sanat konuşsun” dedi…

20. YIL KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ.

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, 20'nci yılında Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde geçtiğimiz sezonun gişe rekortmeni oyunu “Guguk Kuşu” ile perde açtı.

Ülkemizde yaşanan acı kayıplar nedeniyle tiyatronun “20’nci Yıl Kutlamaları”nın iptal edildiği oyun öncesi Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu’nu temsilen oyuncu Kerem Alışık sahneye çıktı ve “Dün akşama kadar 20'nci yılın heyecan ve coşkusu içindeydik. Sizlerle birlikte müthiş bir kutlamayı paylaşma dileğindeydik. Ancak memleketimize ateş düştü, içimiz yandı, yüreğimiz dağlandı. Kutlamaları iptal ettik ama oyunumuzu sahneleyeceğiz. Çünkü sanatın bir misyonu var, uzlaştırıcı bir gücü var. Bugüne kadar barış, özgürlük, hak hukuk üzerine oyunlar oynadık. Biz bunun için perdelerimizi açtık. Sanatın çok güçlü bir silah olduğunu ama kimseyi öldürmediğini savunduk, gördük, yaşadık. Hepimizin başı sağolsun. Silahlar sussun, sanat susmasın” diyerek Harbiye Açıkhava da bulunan 5000’e yakın izleyiciyi şehitlerimiz için saygı duruşuna davet etti.

5000 kişinin sessizliğinin yankılandığı Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde şehitler anısına yapılan saygı duruşunun ardından Oktay Kaynarca ve Deniz Uğur’un başrollerini paylaştığı “Guguk Kuşu” oyunu perde açtı.

Ken Kesey’in romanından sinemaya uyarlanan ve beyaz perdenin kült filmleri arasında yer alan “Guguk Kuşu” (Kafesten Bir Kuş Uçtu) oyunu, Şakir Gürzumar yönetiminde, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu bünyesinde Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde tiyatro severlerle buluştu.